Co pořádáme

Volejbal

Volejbalové turnaje "Pádýlko" jsou typickými akcemi UniSportu. Jedná se o kloboukové turnaje, na které se přihlašují pouze jedinci a do týmů se losuje až na místě.

Pádýlka jsou pověstná svoji přátelskou atmosférou a rok od roku lepším volejbalem. Stále si však držíme statut amatérských turnajů, takže si zahraje opravdu každý. Mezi přihlášenými bývají i zkušenější hráči, ale nikoliv profesionálové, což zaručuje kvalitní a příjemnou hru pro každého.

Během roku jsou celkem tři turnaje.

Začínáme Pádýlkem INDOOR, které se koná pravidelně na přelomu února a března v tělocvičně základní školy U Stadionu v Uničově. Hraje se na jednom kurtu, proto je kapacita omezená na 36 účastníků, tedy 6 týmů.

V polovině července přichází čas na hlavní PÁDÝLKO, které se hraje na antuce u kostela, také v Uničově. Zde je kapacita omezená na 60 účastníků, tedy 10 týmů a hraje se na dvou kurtech.

Zpravidla v druhé polovině srpna nás čeká beach volejbalový turnaj a to Pádýlko NA PÍSKU, které se koná v Litovli za gymnáziem Jana Opletala (10km od Uničova). Zde je maximální kapacita 30 účastníků, tedy 10 tříčlenných týmů a hraje se na dvou kurtech.

Tenis

Tenisové turnaje Hončov series jsou nezbytnou součástí každého léta. I u těchto turnajů platí, že jsou koncipované pro všechny rekreační hráče tenisu a profesionálové mají vstup zakázán.

Hončov series, to jsou celkem 2 turnaje - jednou singly a jednou debly, ať si každý přijde na své.

Začátek letních prázdnin pravidelně zahajujeme turnajem ve čtyřhrách s názvem HONČOV DEBL. Hraje se na kurtech TK Gymnázium na Nemocníční ulici, za poliklinikou. Zde jsou k dispozici 4 kurty a maximální kapacita je 22 párů.

Vyhlašované kategorie jsou muži a ženy / (mixy). Každá kategorie má vlastní systém turnaje.

Na konci prázdnin se koná turnaj ve dvouhrách s názvem Hončov OPEN, který se hraje na kurtech u městského koupaliště. Zde jsou k dispozici 3 kurty a maximální kapacita je 16 účastníků.

Badminton

Badminton je v Uničově docela mladým sportem a poslední dobou se těší stále větší oblibě, což jsme nemohli nechat bez povšimnutí. Proto vám nabízíme během roku celkem 2 turnaje.

Jakmile se na uničovském zimním stadionu rozpustí led, promění se kluziště v badmintonovou arénu s pěti kurty, což je přesně čas na Badminotnový turnaj NA ZIMÁKU. Maximální kapacita účastníků je neomezená, vyhlašovány jsou všechny možné kategorie ( singly muži / singly ženy / čtyřhry muži / čtyřhry ženy / čtyřhry mixy).

Druhý badmintonový turnaj se koná na podzim v tělocvičně základní školy U Stadionu v Uničově, kde se hraje na dvou kurtech. Tento turnaj je čistě pro smíšené páry, případně se dle domluvy mohou zúčastnit i ženské dvojice.

Vybíjená

Vybíjená tak trochu jinak neboli DODGEBALL. Tato unikátní akce je jediná svého druhu v ČR, možná na celém světě. V Česku sice vznikají oficiální oddíly této americké vybíjené inspirované stejnojmenným americkým filmem z roku 2004, ale u nás v Uničově je Dodgeball opravdu unikátem.

V první řadě jsou všichni účastníci povinni mít kostým a hraje se pouze s pěti míči oproti oficiálním šesti, tudíž i týmy jsou pětičlenné. Hraje se s míči určenými primárně pro americké školy, nikoliv s oficiálními míči schválené mezinárodní vybíjenkářskou asociací.

Tyto míče jsou gumové, každý je záměrně jinak nafoukaný a nedá se s nimi dát velká rána, což ocení hlavně ti křehčí dodgeballisté.

DODGEBALL se každoročně koná koncem podzimu, opět v tělocvičně základní školy U Stadionu v Uničově.

Squash

Squashové turnaje KORUNKA, konané v olomouckém sportovním centru Koruna, jsou svoji vzdáleností od Uničova sice trochu dál, ale obsazeností a duchem do Uničova určitě patří. Turnaj bývá vyhlášen buď kolem Vánoc nebo během ledna nového roku.

Maximální kapacita turnaje je 14 účastníků a hraje se na dvou kurtech

Stolní tenis

Stolní tenis byl v minulosti velmi skloňovaným tématem UniSportu. Zavedli jsme dokonce Uničovskou pingpongovou (ne)ligu, která se skládala ze 4 turnajů. (Ne)ligy se mohl zúčastnit kdokoli, postupně si každý našel svoji úroveň ve Zlaté, Stříbrné nebo Zelené lize.

Účastníci (ne)ligy sbírali během turnajů také body a na konci roku byli ti nejúspěšnější navíc oceněni.

V současné době turnaje ve stolním tenise nepořádáme.

Vosa Šumvald z.s.

TRIATLON ŠUTR , DUATLON ŠIBÁK, BĚH KŘIŽÁK

více na webu Vosy (klikni na obrázek)

Jesenické stezky